PUSAT SUMBER SEKOLAH

JAWATANKUASA PSS SKBR TAHUN 2004

PN MARIANAH BT MOHD YUSUF

PENGERUSI

EN SAID B. MUSA

NAIB PENGERUSI

CIK JULIAH BT ABDUL RAHAMAN

SETIAUSAHA

AHLI JAWATANKUASA

PN AFIZA BT ZAKARIA - GURU MEDIA PN ZAWIYAH BT MD YUSSOF - GURU ABM PN SITI ZAHARA BT HJ MOHD NORDIN-PENYELARAS KELAS GIGIH PN WAN MAZIAH BT WAN MUHAMAD-PENYELARAS PKBP PN ROSMAINI BT IBRAHIM -GURU PERPUSTAKAAN
PN  NABILLAH BT MOHAMAD ROSLI - PENYELARAS MAKKOM PN  JULIANA BT AHMAD ZUKHI - KP BI PN AZLINA BT ARIFFIN - KP SCM3 CIK SUHAIDA BT ABDUL RHPAR - KP KHKT EN KU ARSHAD B. KU ABDULLAH - KP BM
EN SAHRIL B. SITAM - KP PJK PN SITI ZAHARA BT. HJ MOHD NORDIN-KPPMZK CIK FATHIN HAMAMMAH AKMAR BT AHMAD ANUAR-KPPSV PN FUZIAH BT MOHD NOR-KPPIPM KE ARAH GEMILANG SKBR 2007

PELANCARAN PROGRAM NILAM 2003

Pada 17 Mac 2003 telah dilancarkan Program Nilam dengan rasminya oleh En Mohamad Jafar b. Ibrahim, Guru Besar SKBR bertempat di dataran perhimpunan sekolah. Matlamat Nilam ialah supaya terbina tabiat membaca di kalangan murid-murid. Ada dua objektif program ini dilancarkan:

            a) Menjadikan murid banyak membaca

            b) Menggalakkan sekolah terus menjana idea kreatif dan inovatif bagi menyemai tabiat membaca

Sebelum pelancaran program dijalankan, pasukan koir SKBR telah menyanyikan lagu "Membaca Gaya Wawasan." Dua orang warga didik SKBR telah berjaya memenangi anugerah Tokoh Membaca Nilam dan mendapat hadiah pingat gangsa.

Mereka adalah: 1. Anis Amirah bt Zakaria murid 4 Raya yang telah membaca 116 buah buku dan seorang lagi ialah Che Mohd Syafiq b. Che Razak murid tahun 5 Kenanga. Hadiah-hadiah telah sudi disampaikan oleh Tuan Guru Besar. Seterusnya semua guru kelas telah menerima Buku Rekod Membaca dan Carta Bacaan daripada En Said b. Musa, GPK.

PROJEK NILAM 2004

PINGAT GANGSA

(JANUARI - MEI 2004)

1. MUHAMMAD FIKRI B. MUHAMAD JAFRI (155 BUAH)

2. NURSYAZANA NATASHA BT HISHAM (130 BUAH)

3. ANNISA PUTRI BT PUTERA (114 BUAH)

TOKOH MEMBACA (JAN - MAC 2004)

TAHAP I : VICKNESWARAN A/L MANIRASA (71 BUAH)

TAHAP II : MURNI AIZA BT ZAKARIA (32)

TOKOH MEMBACA (APRIL - MEI 2004)

TAHAP I : MUHAMMAD FIKRI B. MUHAMAD JAFRI (87 BUAH)

TAHAP II : KUMARESAN A/L ASHOK KUMAR (41 BUAH)

MAJLIS PENUTUP MINGGU PUSAT SUMBER SEKOLAH 2004
 

Pada 20 Ogos 2004 lalu telah diadakan satu Majlis Penutup Minggu Pusat Sumber Sekolah. Tn Hj Hisham b. Baba, YDP Persatuan Ibu Bapa dan Guru telah sudi menutup rasmi dan menyampaikan hadiah-hadiah kepada murid-murid yang menang daripada Tahun 1 hingga 6.

Pelbagai aktiviti telah diadakan sebelum ini mengikut Jadual Aktiviti Minggu Mata Pelajaran seperti Minggu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik, Kajian Tempatan dan Kemahiran Hidup, serta Pendidikan Agama dan Moral.

Tn Hj Hisham b. Baba, YDP PIBG sedang menyampaikan ucapan pada Majlis Perasmian Penutup.  

Us Faizol Hj Badrol selaku Pengerusi Majlis. En Mohd Bazir Din menyampaikan hadiah-hadiah kepada murid-murid.
Pasukan 'ago ago' SKBR dengan tarian 'twist' dengan pakaian ala kowboi Tarian ago ago denga berpakaian kain batik yang dipersembahkan oleh murid-murid Tahun 4 Kenanga.